Bojíte se exekuce? Přišli by jste o hodně?

Jde na vás exekuce, nemáte na majete zajištěné papíry na někoho jiného? Pak jste v prdeli!

Ale v klidu! První co je třeba je zavolat do kanceláře, kde sídlí přidělený exekutor na vás, zkuste požádat o splátkový kalendář, jednejte! Hlavně pokud tu možnost dostanete, chtějte na všechno papír, všude aby bylo číslo spisu, vše aby sedělo, poraďte se s právníkem, zda to má právní hodnotu. Uspěli jste, budete splácet, ale žít, nově nakoupené věci si pište na přítelkyni, babičku, tetičku či třeba Rumburaka.

Splátky nepřipadají v úvahu? Zřejmě máte zajímavý majetek jako auto či byt a exekutor už je celý nadržený, nebo chce jen tlačit a až následně nabídne možnost splátky s tím, že na ruku mu budete muset hned vysázet velkou sumu. Co dělat? Ihned jak se dozvíte že splátky nejdou, podejte odvolání k soudu a poté další a další, přitom myslete, mějte chladnou hlavu, pročítejte diskuse, poraďte se s odborníky. Nejhorší je řešit něco hned teď z fleku, jelikož uděláte mraky chyb, jste jen lidi a exekutor posvěcený soudem toho využívá a tlačí. Mrkněte na blog Davida Michala, tam najdete, jak podat odvolání proti exekuci a získat nějaký čas, který má mnohdy hodnotu zlata.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>