Přišel exekutor, co dělat?

Že máte nasráno v kalhotech? Tušíte, že zítra přijde? Nebo zorvna teď je u vaší sestry? Pokud u vás ještě nebyl, chraňte se předem, jak ochránit majete jsem zmínil v předešlém příspěvku.

Když už přišel a máte majete ochráněný, tedy na vše máte jasný papír že to patří tomu či onomu, na exekutora se usmějte, požádejte o to, aby se legitimovali, pro jistotu ještě zavolejte policii a exekutorům nabídněte kávu. Proč?

Většina exekutorů nestojí o to, aby vám něco brali, chtějí prachy, odvoz věcí jsou pro ně náklady, ztráta času, prostě chtějí rychle peníze, to je priorita, co na vás zkusí? Půjdou po tom, co pro vás bude nejdůležitější, pohrozí že vám zabaví zvíře, že dítěti vezmou nějakou hračku, že vám vezmou zděněnou kravinku na které lpíte! Většina lidí odolává a když jde exekutor po citech, člověk začne shánět rychle peníze, buď je má a nebo je sežene od někoho z rodiny, exekutoři jsou školení, nenechte se dusit a srát si na hlavu. Proto to kafe, buďte připraveni, od všeho mějte papír a když exekutor zazvoní, můžete být v klidu.

Exekutora legitimujte, poznamenejte si jméno a číslo, minimálně nebudete vypadat jako blbci a nabídněte kávu, zmiňte, ať si exekutor vše odveze, ale zda to stihne do zítřka, jelikož jedete na dovolenou na 4 dny, poté hned samozřejmě podáte vylučovací žalobu. Z toho si vykonavatelé sednou na prdel, protože jsou zvyklí na hysterický lidi, které na něco dostanou. Najednou se s vámi začnou bavit. řekněte, že máte ve sklepě ještě nějaké harampádí na výhod, zda se nepodívají, že by se vám hodilo, kdyby si to odvezli.

Můžete po chvíli ukázat papíry, kde máte jasně, že vše patří vám, exekutor stejně najde něco, na co papír nemáte, vyfoťte si to, co polepuje a trvejte na tom, ať vám na soupis uvede přesná označení, zároveň zmiňte, že i na to samozřejmě máte papíry, akorát jsou u právníka.

Exekuce první den není o tom, že si exekutor něco odveze, ale čistě o tom, že si otipuje, co má pro vás hodnotu (drobnost po babičce, zvíře, obrázek po tatínkovi, kytara dcery…) a následně vás s tím chce donutit k akci, aby jste přinesli peníze. Buďte silní, buďte na koni a nenechte se semlít vyděračskou partou mnohdy naprosto asociálních vykonavatelů.

Brzo další pokračování :)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>